Traininen met behulp van dieren

Dieren zijn eerlijk en puur. “What you see is what you get”.
Tevens zijn zij meesters in het lezen van gedrag, houding, emoties en intenties van mensen.
Dit maakt ze uitermate geschikt om mee te werken tijdens trainingen, teambuilding en coaching.

Tijdens onze presentaties staan respect voor mens en dier, veiligheid, een uitstekende begeleiding, kwaliteit en humor voorop.
Wij hebben diverse workshops samengesteld waar trainers en coaches direct mee aan de slag kunnen.

Presentatie met slangen en spinnen 

De meeste mensen gruwelen alleen al als zij een slang op een plaatje zien.

Op zich is dat niet zo vreemd. Slangen zijn door hun lang onbegrepen levenswijze en gedrag en hun vermeende, maar vaak overschatte giftigheid , een symbool van het kwaad.

De waarheid ligt echter heel anders: slechts een klein deel van de vele slangensoorten zijn gevaarlijk voor de mens.

Onze enthousiaste medewerkers hebben meer dan 15 jaar ervaring met het werken met slangen en kunnen u alles vertellen over deze fascinerende dieren.

Het doel van de presentatie is dat de deelnemers hun angsten overwinnen, grenzen aan durven te geven of hier huist overheen gaan door een spin of slang vast te houden. Dit gaat in alle rust en met respect voor mens en dier. Wij nemen de tijd voor elke deelnemer, het kan daarom soms zijn dat de presentatie enigzins uitloopt.

We hebben uiteraard regelmatig te maken met mensen die het spannend vinden,of ,op zijn zachts gezegd, panisch voor deze dieren zijn. Onze ervaring is dat vrijwel iedereen kiest om het tóch te proberen, wat steevast leidt tot zeer enthousiaste reacties waarbij de emoties los komen.

(Bij extreem angstige deelnemers kan gekozen worden voor een korte  éen op éen training, eventueel met behulp van de trainer of coach. )

Competentiegerichte training met de hulp van honden 

Competentiegerichte training met de hulp van honden
Het werken in een team met mensen doet aanspraak op specifieke basisvaardigheden en kenmerken van iedere individu in de groep. Om als team goed te kunnen functioneren is het belangrijk dat de teamleden beschikken over deze specifieke basiscompetenties

Om als teamlid een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het groepsproces, is het van belang bovengenoemde competenties te beheren. Beheren kan uiteindelijk alleen door als teamlid te oefenen en te leren. Echter, daarvoor dient ieder individu zich wel veilig en geborgen te voelen óm te oefenen en fouten te durven maken.
Uit onderzoek en ervaring is gebleken dat het functioneren van een groep mensen niet veel verschilt met het functioneren van een groep dieren in de natuur. Een hondenroedel is daar een goed voorbeeld van. Het is een goede afspiegeling van een groep individuen die tesamen een hecht team vormen om in de natuur te kunnen overleven; ieder vanuit hun eigen bijdrage en rol binnen de groep en het gehele groepsproces.

Competentiegerichte trainingen bieden we in verschillende varianten, zowel qua inhoud, als tijdsduur.

Mennen met paarden

Letterlijk de teugels zelf in handen nemen!

Na ontvangst met koffie en thee op de mentuin, welke op loopafstand van The Lodge is gelegen , volgt een korte introductie van de menners.

Daarna gaan de deelnemers te voet het parcour verkennen.

De deelnemers, die in verschillende teams zijn verdeeld, krijgen de teugels in handen van een span wedstrijdpaarden. Onder begeleiding van de professionele menners worden de beginselen van het paardenmennen bijgebracht.

De ene deelnemer ment, de ander dient de wedstrijdwagen recht te houden.

Zo volgt elke deelnemer twee keer het parcours met verschillende paarden.

Neem contact op
Vraag een offerte op